späť na úvodnú stránku Katherine.sk

varenie

Pudingový koláč s ovocím a šľahačkou

E-mail Tlačiť
pudingovy kolac s ovocim a slahackou00

POTREBUJEME:

CESTO: 3 vajcia, 500 ml polohrubej múky, 1 smotana na šľahanie (ak nemáte, môžete nahradiť 250 ml mlieka), 250 ml kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva 

PUDING: 1 l mlieka, 2 čokoládové pudingy, 6 PL práškového cukru

kompótové ovocie

ŠĽAHAČKA: 2 šľahačky v prášku Dr. Oetker, 300 ml mlieka

granko na ozdobu

pudingovy kolac s ovocim a slahackou01  2/3 mlieka vlejeme do hrnca, pridáme cukor a za občasného miešania privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingové prášky a túto zmes vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustejší puding.
 pudingovy kolac s ovocim a slahackou02 Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. 
 pudingovy kolac s ovocim a slahackou03 Pridáme smotanu na šľahanie (alebo mlieko), a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame do hladka.
 pudingovy kolac s ovocim a slahackou04 Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. 
 pudingovy kolac s ovocim a slahackou05 Na cesto navrstvíme uvarený puding, ...
 pudingovy kolac s ovocim a slahackou06

... a posypeme nakrájaným kompótovým ovocím (v tomto prípade to boli broskyne). Pečieme 20 - 30 minút pri teplote 175 stupňov.

TIP: Mne sa osvedčil trošku iný postup: cesto - nakrájané ovocie - uvarený puding

 pudingovy kolac s ovocim a slahackou07 Po vychladnutí natrieme vyšľahanou šľahačkou (studené mlieko vyšľaháme so šľahačkou v prášku) a posypeme grankom.